Exposicions posteriors a la seva mort

 • Inauguració del monument a Santiago Rusiñol. Exposició inaugurada el diumenge, 27 de maig de 1951. Organitzada per: Ajuntament de Palma. Palma de Mallorca. Exposició pòstuma.

 • Monument a Fluxà. Exposició inaugurada el divendres, 1 de juny de 1951 a les Galeries Costa. Palma de Mallorca. Exposició pòstuma dels dos elements de què consta el monument a l'industrial Fluxà, d'Inca.

 • Exposició Borrell Nicolau. Exposició inaugurada el dimecres, 1 d'agost de 1951 Pati del Palau Municipal. Organitzada per: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. Sant Feliu de Guíxols. En Borrell i Nicolau va morir el 26 d’abril. Pocs dies després, el 24 de maig, l’Àncora va publicar unes notes de condol i va anunciar l’oportunitat de fer una exposició d’obres de l’escultor traspassat. El 31 de juliol següent, aparegué, en el número especial de l’Àncora per la Festa Major, aquesta nota: "Salones de Arte.- Exposición de Pinturas, Torrent Buch [són els cognoms d'un pintor local], en los bajos del Palacio Municipal [és el pati de l'actual edifici de l'ajuntament]. Exposición de Esculturas Borrell-Nicolau, en los bajos del Palacio Municipal. Ambas Exposiciones serán presentadas por el Instituto de Estudios Guixolenses".

 • Exposición de retratos de gente famosa por artistas de fama. Exposició inaugurada el dijous, 25 d'octubre de 1956 Syra. Organitzada per: Syra. Barcelona.

 • Un siglo de Arte español (1856 - 1956). Exposició inaugurada el dijous, 29 de novembre de 1956. Organitzada per: Ministerio de Educación Nacional - Dirección General de Bellas Artes. Madrid. Foren presentades dues obres d'en Borrell i Nicolau: el bust en bronze de Regino Sainz de la Maza i el retrat, també en bronze, de Francesc Pujols.

 • Pujols y los artistas de su tiempo. Exposició inaugurada el diumenge, 1 de maig de 1966 al Palau de la Virreina. Barcelona. Exposició pòstuma dedicada a Francesc Pujols. S'hi presentaren tres obres: "Bust-retrat de Francesc Pujols", en guix policromat; "Retrat de Francesc Pujols", en bronze; i cap de "Mossèn Cinto Verdaguer", en guix pintat.

 • Llegat Maria Cladellas. Exposició inaugurada el dimecres, 14 de maig de 1975. Organitzada per: Museu d'Art de Sabadell. Sabadell. Maria Cladellas era l'esposa de Santiago Segura, que fou un conegut marxant i promotor artístic. Continuà el negoci del Faianç Català i el convertí en important galeria d'exposicions. El 1915 fundà les Galeries Laietanes i la botiga de marcs i estampes La Pinacoteca. Fou el més decidit promotor de l'art noucentista català.

 • Galeries Costa. Exposició inaugurada el dilluns, 1 de desembre de 1975 a les Galeries Costa. Palma de Mallorca. Hi exposà obres en marbre, pedra i talla de fusta.

 • Escola Santiago Rusiñol. Exposició inaugurada el dilluns, 17 de maig de 1982 a l' Escola Santiago Rusiñol. Barcelona. Inauguració d'una rèplica del cap - retrat en bronze de Santiago Rusiñol a l'escola del mateix nom, al passeig de Valldaura de Barcelona.

 • Inauguració del monument a Regino Sainz de la Maza. Exposició inaugurada el diumenge, 3 d'octubre de 1982. Organitzada per: Ajuntament de Burgos. Burgos. Inauguració del bust de Regino Sainz de la Maza al passeig que porta el seu nom a la ciutat de Burgos.

 • Inauguració del bust de Prat de la Riba. Exposició inaugurada el diumenge, 3 d'agost de 1986 al Museu Enric Prat de la Riba. Castellterçol. Inauguració del bust d'Enric Prat de la Riba -rèplica exacta del que hi ha al Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat de Catalunya- a la casa de Castellterçol on morí el que fou President de la Mancomunitat, en commemoració del 69 aniversari de la seva mort.

 • Escultura figurativa 1900-1950. Exposició inaugurada el dimarts, 2 de juny de 1987. Organitzada per: Museo Español de Arte Contemporaneo i Fundacion Marcelino Botin.

 • Carrer dedicat a Borrell i Nicolau. Exposició inaugurada el diumenge, 11 de setembre de 1988. Organitzada per: Ajuntament de la Pobla de Segur. la Pobla de Segur. Acte de descobriment de la placa del nom del carrer, commemorant el centenari del naixement d'en Borrell i Nicolau.

 • L'altra col·lecció del Museu d'Art de Sabadell. Exposició inaugurada el dissabte, 1 d'abril de 1995. Organitzada per: Museu d'Art de Sabadell. Sabadell. Exposició de diverses peces del Museu. Hi havia exposades les d'en Borrell i Nicolau.

 • L'escultura com a testimoni. Exposició inaugurada el divendres, 28 de novembre de 2003 Museu Deu. Organitzada per: Museu Deu. El Vendrell.

 • Exposició antològica pòstuma de Casimiro Martínez Tarrassó (1900-1980). Exposició inaugurada el dilluns, 1 de maig de 2006 1r pis. Organitzada per: Can Gelabert, casal de Cultura. Binissalem. S'hi presentà el bust-retrat, en guix, del pintor Tassassó.

 • Exposición para la Subasta de noviembre. Exposició inaugurada el dilluns, 20 de novembre de 2006. Organitzada per: Subastas Brok, Arte y Joyeria. Barcelona. L'obra subhastada fou el retrat en bronze de Damià Ramis Vanrell (lot 675).

 • L'Institut d'Estudis Catalans, 1907-2007. Un segle de Cultura i Ciència als Països Catalans. Exposició inaugurada el dimecres, 12 de setembre de 2007. Organitzada per: Institut d'Estudis Catalans i Sociedad Estatal de Conmemoraciones Culturales. Barcelona. Comissaris de l'Exposició: Antoni Riera i Melis, Joandomènec Ros i Aragonès i Ricard Guerrero i Moreno Selecció de Materials: Francesc Fontbona Assessor científic: Josep M. Camarasa "L’exposició commemorativa es proposa mostrar, de manera clara i entenedora, la tasca científica, editorial, de difusió del coneixement i d’assessorament portada a terme per l’Institut en tots els camps del saber; tot començant pel de la llengua. Tindrà com a marc el claustre i les sales annexes de la Casa de Convalescència, s’estructura en cinc àmbits: la cronologia, els homes, els fets, el llegat i el futur de l’Institut. Inclourà, a més de fotografies i documentals, manuscrits, llibres i obres d’art de gran valor informatiu i estètic".

 • Joan Borrell i Nicolau. Exposició d'escultures. Exposició inaugurada el divendres, 30 de maig de 2008 Museu-Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres. Organitzada per: Museu-Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres. Sant Andreu de Llavaneres. S'hi presentaren 23 escultures i 8 dibuixos.

 • Presències recuperades. El retrat a la col·lecció. Exposició inaugurada el dijous, 12 de juny de 2008. Organitzada per: Museu d'Art de Sabadell. Sabadell.

 • Fascinació per Grècia. L'art a Catalunya als segles XIX i XX. Exposició inaugurada el dijous, 2 d'abril de 2009. Organitzada per: Museu d'Art de Girona. Girona.

 • Presentació de les darreres obres ingressades al museu. Exposició inaugurada el dimecres, 18 de novembre de 2009 a la Casa Llotja de Mar (Saló d'actes). Organitzada per: Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi. Barcelona. Juntament amb el retrat de "Mercè Plantada" també es va presentar la pintura que en Joaquim Mir feu d'en Borrell.

 • Exposición para la Subasta de Navidad 2009. Exposició inaugurada el dimecres, 9 de desembre de 2009. Organitzada per: Sala Balclis. Barcelona. L'obra subhastada fou el retrat en terracota d'Alba Blanes.

 • Palau Oller polièdric. Exposició inaugurada el diumenge, 25 d'abril de 2010 Fundació Palau. Organitzada per: Fundació Palau. Caldes d'Estrac. "Testa Imperium", obra d'en Borrell, formà part d'aquesta exposició en la sala dedicada al "pintor i els seus amics".

 • Exposición para la Subasta Julio 2010. Exposició inaugurada el dilluns, 28 de juny de 2010 Sala Balclis. Organitzada per: Sala Balclis. Barcelona. L'obra subhastada fou el retrat en bronze d'Eladi Escofet i Palau.

 • Exposición para la Subasta de Navidad 2010. Exposició inaugurada el dilluns, 13 de desembre de 2010. Organitzada per: Sala de subhastas Lamas Bolaño. Barcelona. L'obra subhastada fou el retrat en bronze de Frédéric Chopin.

 • Les Arts i els Artistes. Exposició commemorativa del centenari de la seva fundació. Exposició inaugurada el dijous, 6 d'octubre de 2011 Muxart, Espai d'Art i Creació Contemporanis. Organitzada per: Fundació Francesc Pujols. Martorell. S'hi presentaren pintures de Feliu Elias, Ricard Canals, Francesc Vayreda, Gustau de Maeztu, Nicolau Raurich, Isidre Nonell, Joan Colom i Joaquim Mir; també una escultureta d'Ismael Smith i el retrat d'en Francesc Pujols (guix policromat) fet per en Borrell Nicolau l'any 1913. L'exposició també recollí un bon nombre de cartes adreçades a Francesc Pujols, postals i revistes de l'època.

 • Exposició a la Sala de Subhastes Balclis, maig 2012. Exposició inaugurada el dilluns, 7 de maig de 2012 Sala Balclis. Organitzada per: Sala Balclis. Barcelona.

 • Exposició a la Sala de Subhastes Balclis, octubre 2012. Exposició inaugurada el dilluns, 15 d'octubre de 2012 Sala Balclis. Organitzada per: Sala Balclis. Barcelona.

 • Exposició a la Sala de Subhastes Balclis, desembre 2012. Exposició inaugurada el dilluns, 10 de desembre de 2012 Sala Balclis. Organitzada per: Sala Balclis. Barcelona.

 • Un segle d'escultura catalana. Exposició inaugurada el dimecres, 10 d'abril de 2013. Organitzada per: Museu Europeu d'Art Modern (MEAM). Barcelona. Important exposició de prop de 300 obres d'escultura catalana figurativa del segle XX, de més de 80 escultors. Des del modernisme (Llimona, Blay, Arnau...) fins els autors dels anys seixanta, com Rebull, Viladomat, Llauradó, Monjo. En Borrell i Nicolau hi fou representat amb 8 escultures.(VEURE VÍDEO)

 • Exposició a la Sala de Subhastes Balclis, maig de 2013. Exposició inaugurada el dilluns, 6 de maig de 2013 Sala Balclis. Organitzada per: Sala Balclis. Barcelona.

 • Paris-Perpignan-Barcelone. L'Appel de la modernité (1889-1925). Exposició inaugurada el dijous, 20 de juny de 2013. Organitzada per: Museu de Belles Arts Jacint Rigaud. Perpinyà. D'en Borrell i Nicolau es presentà un Cap femení, en bronze, de l'any 1920.

 • Exposició a la Sala de Subhastes Balclis, juliol de 2013. Exposició inaugurada el dilluns, 8 de juliol de 2013 Sala Balclis. Organitzada per: Sala Balclis. Barcelona. L'obra presentada d’en Joan Borrell Nicolau fou la Testa femenina (núm. inv. 179) en terracota.

 • Joan Borrell i Nicolau, essencial. Exposició inaugurada el dimarts, 13 d'agost de 2013 Sala Sant Miquel del Pui. Organitzada per: Comú de Particulars. La Pobla de Segur. Exposició antològica de 40 obres de Borrell i Nicolau, algunes medalles i joies, i diferents documents relatius a la seva vida i obra, en commemoració del 125è aniversari del seu naixement.(VEURE VÍDEO)

 • Exposició per la subhasta de Sala de Ventas Octubre 2013. Exposició inaugurada el dissabte, 5 d'octubre de 2013 Sala de Ventas. Organitzada per: Sala de Ventas. Barcelona. L'obra presentada d’en Joan Borrell Nicolau fou un Cap de noia (núm. inv. 379) en ceràmica de Quart.

 • Exposició a la Sala de Subhastes Balclis, Octubre de 2013. Exposició inaugurada el dilluns, 7 d'octubre de 2013 Sala Balclis. Organitzada per: Sala Balclis. Barcelona. L'obra presentada d’en Joan Borrell Nicolau fou una Joventut I (núm. inv. 180-01) en terracuita.

 • Joan Borrell i Nicolau, essencial. Exposició inaugurada el dimecres, 6 de novembre de 2013 Sala Montsuar. Organitzada per: Institut d'Estudis Ilerdencs. Lleida. La mateixa exposició de 40 obres que es va presentar a la Pobla de Segur durant l'estiu del 2013. VEURE VÍDEO

 • 10 escultures universals a l’espai públic de Barcelona. Concurs inaugurat el dimecres, 1 de gener de 2014. Organitzat per: Capital de la Cultura Catalana. Barcelona. Un total de 7.263 ciutadans van votar per elegir "10 escultures universals a l’espai públic de Barcelona", una iniciativa de l’organització Capital de la Cultura Catalana amb motiu de la capitalitat cultural Barcelona 2014, desenvolupada amb l’objectiu de col.laborar amb la promoció del ric patrimoni escultòric que la ciutat de Barcelona té en els seus espais públics. Es van presentar 50 candidatures, entre elles el Monument a Jacint Verdaguer de Borrell i Nicolau. Finalment, les escollides foren: 1. El Drac (1903) d’Antoni Gaudí 2. El Desconsol (1907) de Josep Llimona 3. Dona i ocell (1983) de Joan Miró 4. Homenatge a Picasso (1983) d’Antoni Tàpies 5. Conjunt escultòric del Dr. Robert (1910) de Josep Llimona 6. La República (1934) de Josep Viladomat 7. Dama del paraigua (1884) de Joan Roig i Solé 8. El Gat (1987) de Fernando Botero 9. La Deessa (1910) de Josep Clarà 10. David i Goliat (1992) d’Antoni Llena

 • Subasta de Febrero. Exposició inaugurada el dissabte, 1 de febrer de 2014. Organitzada per: SUBARNA, Subhastes de Barcelona, SL. Barcelona.

 • Subasta de Febrero. Exposició inaugurada el dissabte, 15 de febrer de 2014 Sala de Ventas. Organitzada per: Sala de Ventas. Barcelona.

 • Subasta de joyas, relojes, antigüedades, pintura y escultura. Exposició inaugurada el dilluns, 17 de febrer de 2014 Balclis. Organitzada per: Balclis Barcelona. Barcelona.

 • Todo Colección. Exposició inaugurada el diumenge, 15 de juny de 2014 Todo Colección. Organitzada per: Zoconet, S.L.. Málaga. TodoColección és una marca d'una empresa dedicada a la venda per internet. El mes de juny de 2014 va aparèixer, a la venda, l'escultura d'en Borrell i Nicolau anomenada "Cap de noia", de marbre, de 1934.

 • Cent Anys d'Art Nou Català. Exposició inaugurada el dimarts, 10 de març de 2015 Museu d'Art de Sabadell. Organitzada per: Museu d'Art de Sabadell. Sabadell.

 • Santiago Rusiñol. Jardins d'Espanya. Exposició inaugurada el dimecres, 22 de març de 2017. Organitzada per: Museu del Modernisme de Barcelona. Barcelona. Exposició de pintures de Santiago Rusiñol on s'hi exposà, també, el bust-retrat en marbre del pintor fet per en Borrell i Nicolau.

 • El simbolisme de les escultures exemptes. Exposició inaugurada el dilluns, 16 d'octubre de 2017 Tanatori de Terrassa. Organitzada per: Funerària de Terrassa. Terrassa. Exposició de cartells i tòtems publicitaris per posar en valor les escultures del cementiri de Terrassa. En Borrell i Nicolau hi surt, destacat, amb l'escultura en bronze del panteó Torrella.

 • Joan Borrell i Nicolau: crònica de l'origen. Exposició inaugurada el dissabte, 21 d'octubre de 2017 Pere Pruna. Organitzada per: Museu de Montserrat. Montserrat. Exposició comissariada per Bernat Puigdollers al Museu de Montserrat. S'hi van presentar 32 obres d'en Borrell i Nicolau. Aquesta mostra vol posar en valor l'obra de Joan Borrell i Nicolau i aprofundir en els seus eixos vertebradors: el retrat i la figura femenina. Centra el focus en els anys d’eclosió, culminació i decadència del noucentisme que coincideixen plenament amb els anys de formació i maduresa de l’obra de Borrell. És, doncs, una crònica de l’origen, un viatge a la gestació de l’ideal estètic i moral d’un escultor que aspirava a la gràcia.(VEURE VÍDEO)

 • Puig i Cadafalch, arquitecte de Catalunya. Exposició inaugurada el divendres, 15 de desembre de 2017. Organitzada per: Museu d'Història de Catalunya. Barcelona. Exposició on s'hi va incloure el bust en bronze d'Enric Prat de la Riba.

 • Taula rodona Joan Borrell i Nicolau i el noucentisme. Exposició inaugurada el dissabte, 17 de febrer de 2018 Espai d'Art Pere Pruna. Organitzada per: Museu de Montserrat. Montserrat. Taula rodona moderada per l'historiador Bernat Puigdollers, amb els historiadors Francesc Fontbona i Josep Ll. Martín Berbois. Tot seguit es va fer una visita comentada a l'exposició Crònica de l'origen, amb el comissari de la mostra, Bernat Puigdollers.

 • L'escultor Gustau Violet. Art, pensament i territori. Exposició inaugurada el divendres, 6 de juliol de 2018 Museu de Maricel. Organitzada per: Consorci del Patrimoni de Sitges. Sitges. Exposició sobre l'esculror rossellonès Gustau Violet, on s'hi presentaren obres d'altres artistes contemporanis. D'en Borrell i Nicolau, un Cap femení de l'any 1926, de ceràmica argerata de Quart.

 • Generació de Jujol. Exposició inaugurada el dijous, 25 d'octubre de 2018 Centre Jujol - Can Negre. Organitzada per: Ajuntament de Sant Joan Despí. Sant Joan Despí. L'any 1906 Josep Maria Jujol obté el títol d'arquitecte. Durant els anys que va passar a l'Escola d'Arquitectura, va coincidir amb nombrosos arquitectes que marcaran el panorama artístic de les dècades següents. Tots ells formaven part del Cercle Artístic de Sant Lluc i de la Lliga Mare de Déu de Montserrat, institucions fonamentals en el procés de gestació del noucentisme. "Hem pres tres arquitectes de la generació de Jujol com a pretext per retratar l'esperit artístic de la seva generació, que va començar a l'entorn del modernisme personal de l'arquitecte Antoni Gaudí i va obrir les portes del noucentisme. Aquesta exposició aplega algunes mostres de la seva labor arquitectònica i un tast d'algunes de les obres dels seus principals col·laboradors".(VEURE VÍDEO)

 • Josep Maria Pericas i Morros 1881-1966 Arquitecte. Exposició inaugurada el dijous, 24 de gener de 2019 Museu de l'Art de la Pell. Organitzada per: Museu de l'Art de la PellCol·legi d'Arquitectes de Catalunya - Demarcació de les Comarques Centrals. Vic. L'exposició repassa l'obra de Josep Maria Pericas, un dels arquitectes catalans més importants del segle XX. L'últim apartat de l'exposició és una selecció d'obres dels seus col·laboradors més habituals, figures importants del noucentisme, com ara el fuster Josep Bigas, el serraller Ramón Collell, els escultors Pere Puntí, JOAN BORRELL I NICOLAU i Josep Maria Camps i Arnau o els pintors Darius Vilàs i llucià Costa. Joan Borrell i Nicolau hi presenta el cap de Mossèn Cinto Verdaguer, en pedra, propietat de l'ajuntament de Vic.